Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
МТИТС готви екшън-план за въвеждане на бърз интернет 14.10.2009
Голям размер
 

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията/МТИТС/ финализира екшън-план за развитието на инфраструктура за бърз достъп до интернет в цялата страна. Визията ще съдържа конкретно разписани дейности, срокове, начини, по които ще бъдат постигнати резултати. Планът ще бъде обсъден с участниците в сектора и ще бъде подложен на обществено обсъждане. Това заяви ресорният заместник-министър Първан Русинов на дискусия за развитието на информационните технологии. Форумът бе организиран от компанията Cisco България с участието на представители на държавата, бизнеса, браншовите организации и медии.

На широколентовия достъп трябва да се гледа като на критична инфраструктура, без която се поставя бариера за социалната и икономическа интеграция на по-слабо развитите региони. Инвестициите в нея  може да доведат до съществено увеличаване на ръста на Брутния вътрешен продукт и до значителен прираст на производителността,  до откриване много работни места, по-добра администрация, спестяване на средства и време на фирмите и гражданите, по-демократично политическо управление.

МТИТС получава разбиране от всички членове на правителството в усилията да координира реализацията на този проект, посочи Русинов. В кабинета имаме само партньори в областта на информационните технологии. Стратегически документи са правени и преди, но важна е политическата воля зад тях, добави той. Заместник-министърът апелира към бизнеса да бъде активен партньор на държавата във важните за цялото общество проекти.

Ръководителят на Cisco България Петър Иванов заяви, че приветства визията на новото правителство в областта на информационните технологии и съобщенията. Милена Ангелова от Асоциацията на индустриалния капитал изрази мнение, че днешната дискусия дава основание за надежда, че най-после ще има работеща стратегии в сектора.

За допълнителна информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail
: ephilcheva@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed