ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

125-годишнината на СУ “Свети Климент Охридски“ бе отбелязана с пощенска карта 27.09.2013
Голям размер

Сто двадесет и пет годишнината на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ бе отбелязана с пускане в употреба на юбилейно пощенско-филателно издание. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и ректорът на висшето училище проф. Иван Илчев поставиха печата за валидиране на илюстрованата пощенска карта.

Това е третото пощенско-филателно издание, коeто се посвещава на Алма матер. През 1988 г. филателно издание е отпечатано за 100-годишнината на Софийския университет, а през 2008 г. специална марка е пусната в употреба за 120-годишнината на висшето училище. Илюстрованата пощенска карта по проект на художничката Бисера Вълева изобразява фрагменти от сградата на най-старото българско висше училище. Изданието е с тираж 2 047 бр.

През 21 век, Софийският университет „Свети Климент Охридски“ е не само едно от уважаваните европейски висши училища, но и сериозен изследователски център, каза по време на церемонията заместник-министър Тодоров. По думите му, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията разчита точно на такъв тип експерти, завършили образованието си със солидна теоретична и практическа подготовка. Сектори като електронното управление, информационната сигурност, съобщенията имат нужда от млади хора, които със своите знания и ентусиазъм да помогнат политиката на държавата в тези важни области да се развива още по-ускорено, каза още Георги Тодоров.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени