ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Автомобилна администрация провери автобусите на ГКПП „Калотина“ 07.09.2015
Голям размер

ИА „Автомобилна администрация“ проведе вчера поредната изненадваща акция на ГКПП „Калотина“. Проверките на автобусите влизащи на територията на страната се извършват по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Целта на инспекциите е да се сведат до минимум нерегламентираните превози на пътници, както и да се гарантира безопасността на пътниците.

В рамките на четири часа инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ провериха 14 автобуса, движещи се по международни линии или извършващи случайни превози на пътници. За констатирани нарушения бяха съставени 11 акта за близо 20 000 лева.

Голяма част от нарушенията може да бъдат определени като изключително тежки, тъй като са свързани с времената за управление и почивка на водачите, което влияе пряко върху безопасността на превозите. Пропускането на регламентираните почивки от водачите води до преумора, намаляване на реакциите и дори заспиване.

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ ще продължат да извършват засилен контрол в районите на граничните пунктове.

 

 

 

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени