ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Ивайло Московски се срещна с изпълнителния директор на Европейската агенция за авиационна безопасност Патрик Ки 06.10.2015
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски се срещна днес с изпълнителния директор на Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ) Патрик Ки. Той е на двудневно посещение в България, по покана на българската страна.

По време на визитата са предвидени разговори с главния директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Минчо Цветков, с генералния директор на Държавно предприятие „Ръководство въздушно движение“ Георги Пеев, както и с представители на българската авиационна индустрия.

Ще бъдат дискутирани актуални теми в сферата на гражданското въздухоплаване, като основните въпроси, които ще се обсъждат са свързани с новите правила, които агенцията разработва, за използването на дистанционно управляеми летателни системи (т.нар. дронове) за граждански цели и тяхното безопасно интегриране в системата на въздушния транспорт. Ще бъдат разгледани и механизмите и критериите за прехвърляне на функции по контрол и надзор по безопасност от една национална администрация по гражданско въздухоплаване на друга (или на ЕААБ), в случай на липса на достатъчно човешки ресурси.

Една от темите, които ще бъдат засегнати е изпълнението на Европейската програма за авиационна безопасност и новият подход, ориентиран към резултата с оценка на риска при разработването на стандарти и норми по авиационна безопасност, както и при провеждането на стандартизационни инспекции от ЕААБ в страните-членки.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени