ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Гинев участва в тристранна среща за корабоплаването в българо-румънския участък по р. Дунав 16.12.2015
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев участва в тристранна среща между държавния секретар в Министерството на транспорта на Румъния Мариус Хумелнику и координатора по политиките на Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ към Европейската комисия Чезаре Бернабей.

На нея бяха представени резултатите от дейността на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ (ИАППД) и на АФДЖ-Галац (Речна администрация за Долни Дунав, Галац) за осигуряването на необходимите условия за корабоплаването в общия участък по р. Дунав през изтичащата година.

В рамките на събитието бяха обсъдени мерките, които ще бъдат предприети от двете страни за осигуряване на приемливи условия за корабоплаването не само през следващата година, но и в средносрочен план.

По време на срещата бяха обсъдени съвместните проекти с участието на България и Румъния, които се съфинансират от Европейския съюз.

На тристранната среща от българска страна присъстваха изпълнителният директор на ИА „Морска Администрация“ Живко Петров, заместник-председателят на УС на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Владимир Тодоров, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов, заместник-генералният директор на ДП „Национална компания Железопътна инфраструктура“ Христо Алексиев. Домакин на провелата се днес в Русе последна за 2015 г. тристранна среща по въпросите на корабоплаването в общия българо-румънски участък от р. Дунав беше изпълнителният директор на ИАППД Павлин Цонев.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени