ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

До 10 март гласуваме онлайн за проект на русенската регионална библиотека в конкурс на Международния съюз по далекосъобщения 26.02.2016
Голям размер

Български проект на русенската регионална библиотека „Любен Каравелов“  е номиниран от Международния съюз по далекосъобщения за престижните награди за Информационното общество WSIS 2016. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обявява всяка година условията и фазите на инициативата.

До 31 януари 2016 година, 400 проекти от целия свят са кандидатствали за наградите. 316 от тях, сред които и българската инициатива, са номинирани да продължат в следващите фази на конкурса.

В момента, подборът за WSIS Наградите за 2016 г. се намира в третия си етап. От  6 февруари до 10 март 2016 г., с публично онлайн гласуване ще бъдат определени три проекта, които ще бъдат наградени.

Българският  проект на русенската регионална библиотека „Любен Каравелов“ участва в категорията „Изграждане на капацитет“. Той е насочен към подобряване на грамотността на децата във финансовата област.  Целта е библиотеката да бъде превърната в модерна, достъпна  и иновативна среда за деца и млади хора, където те да придобият базова финансова грамотност. Младите българи от Русе ще бъдат обучавани как да използват мобилните си устройства за управление на личните финанси, за инвестиции и дарителство. В библиотеката е оборудвана интерактивна зала и са създадени програми за обучение за използване на финансови мобилни приложения и за представяне на основните финансови термини.

Гласуването за българския проект може да бъде направено на следния линк:

http://groups.itu.int/stocktaking/WSISPrizes/WSISPrizes2016/Voting.aspx.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени