ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Проект на русенската регионална библиотека е победител и шампион по брой онлайн гласувания в конкурс на Международния съюз по далекосъобщения 20.04.2016
Голям размер

Проектът на русенската регионална библиотека „Любен Каравелов“ е обявен от Международния съюз по далекосъобщения за шампион по брой гласувания онлайн в негова подкрепа. Проектът е сред победителите в категория „Изграждане на капацитет“ на престижните награди за Информационното общество WSIS 2016. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията благодари на всички интернет потребители, които се отзоваха на призива, публикуван през февруари 2016 година за онлайн подкрепа на българския участник в състезанието.

Българският проект е насочен към подобряване на грамотността на децата във финансовата област. Целта е библиотеката да бъде превърната в модерна, достъпна и иновативна среда за деца и млади хора, където те да придобият базова финансова грамотност. Младите българи от Русе ще бъдат обучавани как да използват мобилните си устройства за управление на личните финанси, за инвестиции и дарителство. В библиотеката е оборудвана интерактивна зала и са създадени програми за обучение за използване на финансови мобилни приложения и за представяне на основните финансови термини.

Проектът „Забавна финансова грамотност за деца и младежи” ще бъде включен в специалното издание за 2016 година на Международния съюз по далекосъобщения за успешни.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени