ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Пощенска марка отбелязва 140 години от слизането на Ботевата чета от кораба „Радецки“ на Козлодуйския бряг 18.05.2016
Голям размер

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и председателят на фондация „Христо Ботйов“ - Боян Ботйов, валидираха пощенско – филателно издание на тема  „140 години от слизането на Ботевата чета от кораба „Радецки“ на Козлодуйския бряг”. Церемонията се проведе днес, в Клуба на народния представител, сградата на парламента.

Над 25 пощенски марки са били посветени на един от най-обичаните и почитани национални герои на България – Христо Ботев, каза по време на церемонията заместник-министър Валери Борисов. По думите му, днешното издание е третото, което отбелязва слизането на Ботевата чета от кораба „Радецки“ на Козлодуйския бряг. Този исторически момент е бил пресъздаден на пощенска марка през 1966, а през 2005 година детска рисунка на кораба „Радецки“ украсява специално издание.

Днес, посланието за този подвиг може да обиколи света чрез най-новата пощенска марка, каза още заместник-министърът. Изданието се отпечатва в тираж 12 000 броя, а художник на проектите е Атанас Атанасов.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени