ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Нова тристранна среща за свързване на оптичните мрежи на България, Румъния и Сърбия бе договорена в Брюксел с комисаря Г. Йотингер 26.05.2016
Голям размер

Нова тристранна среща, посветена на проекта за свързване на оптичните мрежи на България, Румъния и Сърбия в пограничните райони, ще се проведе през юни тази година. Това бе договорено на разговор днес в Брюксел, между комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Гюнтер Йотингер, заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и министъра на информационното общество на Румъния Мариус Бостан.

В срещата следващия месец за ускоряване на тристранния проект ще участват експерти от България, Румъния, Сърбия, Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Генерална дирекция  "Съобщителни мрежи, съдържание и медии" в Европейската комисия. Очаква се тогава да бъде финализиран бизнес моделът на проекта и той да бъде използван като образец за други инициативи в Европейския съюз.

По време на днешния разговор заместник-министър Валери Борисов благодари на комисаря Йотингер и неговия екип за официалното писмо, изпратено до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, което дава висока оценка за проекта.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени