ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Валери Борисов: Правилата за достъп до държавната облачна инфраструктура са пред финализиране 29.06.2016
Голям размер

Приключва работата по разработването на процедурите и правилата за достъп до облачната инфраструктура на електронното управление, заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов по време на представяне на решения за управление на платформата. В събитието участваха представители на централните администрации, Националното сдружение на общините в България и ИТ компании.

По време на откриването, заместник-министър Борисов каза, че може би само 10 от общо 265 общини могат да се похвалят с относително добър ИТ капацитет в електронното управление. В същото време, облачната инфраструктура, която местните власти ще  могат да използват, е в напреднал етап на развитие, така че скоро може да започне предоставянето на централизираните ресурси по удобен и сигурен начин.

По време на събитието изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ Красимир Симонски представи етапите на развитие на Облачната среда на електронното управление. Платформите за комуникация и управление бяха предмет на презентации на компаниите, които са разработвали технологичните решения.

 

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени