ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ отбеляза своя 15-годишен юбилей 12.07.2016
Голям размер

В сградата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията беше отбелязан 15-годишният юбилей на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ (ИАЖА).

Главният секретар на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията Иван Марков прочете поздравителен адрес от името на министър Ивайло Московски. В обръщението министърът подчертава важната роля на ИАЖА, като регулаторен орган, който извършва координацията и контрола в областта на железопътния транспорт. „По този начин гарантираме сигурността и безопасността на пътниците и товарите“, се посочва още в поздравителния адрес от министър Московски.

Изпълнителният директор Веселин Василев направи кратка ретроспекция на работата на агенцията, като подчерта, че за 15 години е изградена една добре функционираща структура. От създаването й до днес, успешно е приложено европейското законодателство, за това говорят и първите лицензи в железопътния сектор, отварянето на железопътния пазар, както и първите издадени сертификати от агенцията.

В събитието участваха представители на целия железопътен сектор в България.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени