ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Ивайло Московски: Провеждаме индивидуална политика към различния тип инфраструктура 22.07.2016
Голям размер

В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията провеждаме индивидуална политика към различния тип инфраструктура. Това заяви министър Ивайло Московски, по време на работна среща с президента на „Ситик Груп“ Ван Дзюн и ръководената от него бизнес делегация от Китайската народна република.

В тази връзка министър Московски допълни, че за модернизацията на пътната и железопътната инфраструктура се използват предимно външни източници на финансиране, чрез структурните и кохезионните фондове на Европейския съюз. Докато за пристанищната инфраструктура и летищата политиката е насочена към външни инвеститори и съответно към отдаване на концесия.

Министър Московски запозна китайската делегация с факта, че България е единствената държава от Европейския съюз, през която преминават пет от трансевропейските транспортни коридора.

В края на официалната част г-н Ван Дзюн изрази сериозните намерения на „Ситик Груп“ за инвестиции в България, както и личните си очаквания за започване на съвместна работа в съвсем близко бъдеще.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени