ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Красимир Калайджиев: Проверихме всички училищни автобуси и превозвачи 15.09.2016
Голям размер

Всички училищни автобуси и фирми, извършващи превоз на деца и ученици са проверени преди началото на учебната година. Това заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев днес, по време инспекция на училищни автобуси в столицата. Това е част от мерките за сигурност и превенция при ученическите превози, предприети от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Красимир Калайджиев заяви, че са проверени всичките 1251 автобуса, които са регистрирани да извършват ученически превози. По думите му, инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ са извършили контрол във всички фирми, които ще превозват деца през новата учебна година. Той допълни, че основната цел на тази част от инспекцията, е да се проверят превозвачите дали отговарят на всички изисквания, както и да се обърне внимание на техническото състояние на превозните средства и готовността им да превозват учениците.

Красимир Калайджиев обяви, че за констатирани нарушения са съставени 8 акта. Той поясни, че преди началото на учебната година голяма част от автобусите не извършват превози и поради това те са проверявани в предприятията, като за констатирани пропуски са издадени 69 предписания. При част от превозните средства е установено, че липсват технически прегледи, пожарогасители, аптечки, табели „Превоз на деца“, както и различни документи, допълни той. За някои от автобусите са издадени предписания за подмяна на гумите, преминаване на ремонт през оторизиран сервиз, отстраняване на различни технически неизправности, както и подобряване на външния и вътрешния вид на превозните средства.

От днес проверките ще продължат на пътя, като инспекторите ще следят за техническото състояние на автобусите и дали са изпълнени направените предписания, каза още изпълнителният директор на Автомобилна администрация.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени