Вие сте тук

Новини 27.05.2021

четвъртък, Май 27, 2021

Филателно издание се посвещава на Висшето училище по телекомуникации и пощи
27.05.2021 Филателно издание се посвещава на Висшето училище по телекомуникации и пощи

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова и ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова валидираха издание, посветено на образователната институция. В събитието участва и изпълнителният директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки. Висшето училище наследява традициите на Държавното телеграфопощенско училище, което е създадено преди 140 години с указ на княз Александър I Батенберг.

Зам.-министър Христина Велинова представи българската позиция на заседанието на Международния транспортен форум
27.05.2021 Зам.-министър Христина Велинова представи българската позиция на заседанието на Международния транспортен форум

За да намерим баланс между контрола и улесняването на транспортните операции, е необходимо внедряването на електронни комуникационни системи, които да намалят дела на хартиените документи. Това подчерта служебният заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова по време на видеоконферентната Среща на министрите на транспорта на Международния транспортен форум.