Вие сте тук

Новини 03.06.2021

четвъртък, Юни 3, 2021

Зам.-министър Христина Велинова: България подкрепя основните цели на Единното европейско небе
03.06.2021 Зам.-министър Христина Велинова: България подкрепя основните цели на Единното европейско небе

България подкрепя основните цели на Единното европейско небе. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова по време на заседанието на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика (формат „Транспорт“ и „Телекомуникации“), което се провежда днес и утре в Люксембург.

Зам.-министър Андреева: С новата драгираща техника дунавската агенция ще изпълнява ефективно своите задачи по поддържане на корабоплавателния път
03.06.2021 Зам.-министър Андреева: С новата драгираща техника дунавската агенция ще изпълнява ефективно своите задачи по поддържане на корабоплавателния път

Новопостроената драгираща техника ще даде възможност на ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ ефективно и навреме да изпълнява своите задължения по поддръжка на корабоплавателния път. Това заяви служебният заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Нели Андреева по време на церемонията за кръщаване на новата драга. Кръстница на специализирания плавателен съд е посланикът на Нидерландия у нас Н. Пр. Беа тен Тъшър.

Георги Тодоров: Назначил съм одит на договора за охрана на БДЖ
03.06.2021 Георги Тодоров: Назначил съм одит на договора за охрана на БДЖ

Назначил съм одит на договора за охрана на БДЖ. Това заяви служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на среща с председателя на Синдиката на железничарите в България към КНСБ Петър Бунев, председателя на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова и председателя на Националния железничарски синдикат към КТ „Подкрепа“ Зоринчо Йорданов.