Вие сте тук

Новини 29.06.2021

вторник, Юни 29, 2021

Георги Тодоров: Опазването живота и здравето на децата в пътното движение е приоритет от първостепенно значение
29.06.2021 Георги Тодоров: Опазването живота и здравето на децата в пътното движение е приоритет от първостепенно значение

Опазването живота и здравето на децата в пътното движение е приоритет от първостепенно значение. Това заяви в Карлово министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на откриването на площадка за игра и обучение на деца по пътна безопасност.

74-та годишнина на Българската гражданска авиация
29.06.2021 Зам.-министър Велинова: Готови са критериите за квалифициране на летищни площадки в международни летища

Готови са критериите за квалифициране на летищни площадки в международни летища. Това обяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова по време на конференция, по случай 74-та годишнина на Българската гражданска авиация. По думите ѝ, допълненията в Наредба №20, с които се определят изискванията за издаване на удостоверение за експлоатационна годност на „международни летища за обслужване на авиация с общо предназначение“ са готови. Съгласувателните процедури са проведени и наредбата ще бъде публикувана за обществено обсъждане.

Министър Георги Тодоров освободи част от ръководния екип  на „Холдинг БДЖ“ ЕАД
29.06.2021 Министър Георги Тодоров освободи част от ръководния екип на „Холдинг БДЖ“ ЕАД

С протоколни решения министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров освободи от длъжност Григори Григоров, председател на Съвета на директорите и Никола Василев, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

 

 

Закрилата на интелектуалната собственост трябва да се балансира с улесняване на технологичния трансфер
29.06.2021 Министър Тодоров: Закрилата на интелектуалната собственост трябва да се балансира с улесняване на технологичния трансфер

„Във време, когато изкуственият интелект измества традиционните бизнес процеси, онлайн търговията набира голяма сила, а социалните медии са основен начин на комуникация, един от важните въпроси е как да гарантираме правата на интелектуалната собственост и в същото време да улесним технологичния трансфер“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на кръгла маса на тема „Интелектуалната собственост – двигател за устойчив икономически растеж от наука към иновации и инвестиции“.