Вие сте тук

Новини 16.09.2021

четвъртък, Септември 16, 2021

Първият си подпис като министър Христо Алексиев постави за инициативата „Влак Свързана Европа“
16.09.2021 Първият си подпис като министър Христо Алексиев постави за инициативата „Влак Свързана Европа“

Първият си подпис като министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев постави при отбелязването на инициативата „Влак Свързана Европа“. Това стана по време на церемония за изпращане на влака, който преминава през България по повод Европейската година на железопътния транспорт.

„В момента с европейско финансиране се изпълняват железопътни проекти на стойност 3 млрд. лева“, заяви Христо Алексиев в своето приветствие към представителите на Европейската комисия.

Зам.-министър Христина Велинова: Не са констатирани тежки нарушения при проверките на училищните автобуси
16.09.2021 Зам.-министър Христина Велинова: Не са констатирани тежки нарушения при проверките на училищните автобуси

Не са констатирани тежки нарушения при проверките на училищните автобуси. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова при откриването на конференцията „Безопасна пътна инфраструктура“. Събитието се провежда в Хисаря и се организира за седма поредна година от Българската браншова организация „Пътна безопасност“.

Христо Алексиев прие управлението на МТИТС от Георги Тодоров
16.09.2021 Христо Алексиев прие управлението на МТИТС от Георги Тодоров

Ускоряване на  изпълнението на проектите за жп коридори, пътища, и цифрови магистрали е една от основните ми задачи. Това заяви новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев при приемане на управлението на министерството от Георги Тодоров.

„През последните 5 месеца стартираха жп  проекти на стойност над 1 милиард лева. По Програма „Транспортна свързаност“ се очакват инвестиции в размер на 4 милиарда лева, след одобрение на Европейската комисия. Ще кандидатстваме активно и по Механизма за свързана Европа 2021-2027“, каза министър Алексиев.