Вие сте тук

Новини 24.09.2021

петък, Септември 24, 2021

Спасителният план на корабособственика на заседналия кораб Vera SU не е одобрен
24.09.2021 Спасителният план на корабособственика на заседналия кораб Vera SU не е одобрен

Спасителният план за освобождаването на заседналия товарен кораб Vera SU не е одобрен от отговорните институции – Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на околната среда и водите и Басейнова дирекция „Черноморски регион“–Варна, съобщи изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ кап. Живко Петров по време на брифинг. След като се запознахме в детайли не приехме частта с разтоварването на кораба в морето. В плана се предлага разтоварване поне на половината товар в морето.

Министър Христо Алексиев по време на внезапна инспекция в жп депата София и Илиянци
24.09.2021 Министър Христо Алексиев: Няма да допусна неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете

Няма да допусна неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев по време на внезапна инспекция в жп депата София и Илиянци.

Повод за неговото посещение е, че предоставената информация за изпълнението на договора по проекта за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ, е недостоверна. След извършена инспекция, министър Алексиев отчете недобросъвестно изпълнение на договора и отчетливо забавяне в извършването на основните ремонти.