Вие сте тук

Новини 07.01.2022

петък, Януари 7, 2022

Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства бързо за авиолиния София – Скопие
07.01.2022 Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства максимално бързо за авиолиния София – Скопие

Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства максимално бързо за откриване на самолетна линия между София и Скопие при заявен интерес от авиокомпания, която да извършва полетите. Това уверение получиха представители на авиопревозвачите на среща днес в министерството.  От правна гледна точка няма пречка да започнат самолетни превози на пътници, на базата на многостранно споразумение между Евроейската общност и нейните държави членки от 2006 г., по което България и Република Северна Македония са страни.

МТС ще работи за по-ефективно прилагане на националния интерес в общата посока на развитие на ЕС
07.01.2022 МТС ще работи за по-ефективно прилагане на националния интерес в общата посока на развитие на ЕС

Министерството на транспорта и съобщенията и българските представители в Европейския парламент ще работят за по-успешно прилагане на националния интерес в Съвета на ЕС. За това се договориха министър Николай Събев и евродепутатите Андрей Новаков, Радан Кънев, Петър Витанов, Ангел Джамбазки и Илхан Кючук по време на среща днес. Страните приеха, че най-ефективният инструмент за защита на българския интерес е именно активната роля на България в обсъжданията в Съвета на ЕС.

Бъдещото развитие на водния транспорт ще се основава на интелигентен, устойчив и всеобхватен растеж
07.01.2022 Бъдещото развитие на водния транспорт ще се основава на интелигентен, устойчив и всеобхватен растеж

Плановете за бъдещото развитие на водния транспорт се основават на интелигентен, устойчив и всеобхватен растеж, на принципно ново равнище, което да отговаря на новите цели в политически, стопански и социален план. Това съобщи заместник-министърът по транспорт и съобщения Владимир Върбанов по време на церемонията по отбелязване на 141-та годишнина от създаването на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Среща на министър Николай Събев с посланика на Република Турция Н. пр. Айлин Секизкьок
07.01.2022 Равен брой разрешителни за българските и турските превозвачи предложи министър Николай Събев на посланик Айлин Секизкьок

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев отправи покана към турската държава за провеждането на среща на ниво министри и посещение на ГКПП „Капитан Андреево–Капъкуле“. Планира се срещата да се проведе в края на месец януари т.г., като в нея ще участват представители на отговорните институции на двете държави. Това стана ясно по време на разговора на министър Николай Събев с посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок.