Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Проект на Постановление за изменение на Постановление № 1 на Министерския съвет от 9.01.2013 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2013 г. 04.03.2013
Голям размер

Проектът е публикуван в електронен вид за обществено обсъждане и е на разположение в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

 

Мотиви

Предлаганите изменения и допълнения засягат Постановление № 1 на Министерския съвет от 2013 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2013 г в частта му, съставляваща ред 15 от Приложение № 6 към чл. 16 „Разходи за заплати, възнаграждения и задължителни осигурителни вноски на лицата по трудови, извънтрудови и служебни правоотношения (разходи за персонал) на първостепенни разпоредители с бюджетни кредити по чл. 5 и чл. 6, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.“

Съгласно чл. 16в от Закона за гражданското въздухоплаване Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” е национален надзорен орган по отношение на безопасната и ефективна работа на доставчика на аеронавигационно обслужване. При изпълнение на функциите си националният надзорен орган е независим от доставчика на аеронавигационно обслужване.

Финансовите средства за издръжка на националния надзорен орган за дейността му се превеждат всяка година целево от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” по собствена сметка и се усвояват от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”. За да бъде извършено разходването на тези средствата от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” е необходимо да се извърши корекция на приходната и разходната част на бюджета за 2013 г. на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, респективно Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, поради което се предлагат измененията в ред 15 в Приложение № 6 на Постановление № 1 на Министерския съвет от 9.01.2013 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2013 г.

Отчитането на финансовите средства за надзор съгласно чл. 16в от Закона за гражданското въздухоплаване, предоставени целево чрез корекция по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, респективно Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, се осъществява с въвеждането на отделна аналитичност по счетоводни сметки. Тези целеви разходи се извършват при спазване на условията, посочени в чл. 16в, ал. 10 от Закона за гражданското въздухоплаване.

Приемането на постановлението е от съществено значение за изпълнение на мярка „Осигуряване и поддържане високи нива на качество на аеронавигационното обслужване в контекста на Единното европейско небе”, която е част от Приоритет I от Програмата на правителството на европейско развитие на България,  а именно „Повишаване доходите на българските граждани, растеж и модернизиране на българската икономика”, подприоритет I.8 „Ускорено изграждане, поддържане и модернизация на транспортната инфраструктура” -  „Подобряване функционирането на авиационния сектор”.

Проектът не въвежда разпоредби от правото на Европейския съюз, поради което не се прилага справка за съответствие с правото на Европейския съюз.

Пълният текст на проекта на постановление за изменение на Постановление № 1 на Министерския съвет от 9.01.2013 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2013 г. (обн., ДВ, бр. 6 от 2013 г., изм., бр. 9 от 2013 г.) може да се види в Приложението.

Лице за контакти:

Димитър Тарлев - директор на дирекция "АПОФСД" Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" ,
тел.: 02/ 9371084

Приложение
 Проект на постановление за изменение на Постановление № 1 на Министерския съвет от 9.01.2013 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2013 г. (обн., ДВ, бр. 6 от 2013 г., изм., бр. 9 от 2013 г.) (30.5 KB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed