Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Подписване на Финансово споразумение с Френската агенция за развитие (АFD) за безвъзмездна помощ в размер на 5 милиона евро за съфинансиране на строителството на новия мост над река Дунав при Видин - Калафат 09.04.2002

На 9 април 2002 г., г-н Пламен Петров - министър на транспорта и съобщенията подписа от името на Правителството на Република България Финансово споразумение с Френската агенция за развитие (АFD) за безвъзмездна помощ в размер на 5 милиона евро за съфинансиране на строителството на новия мост над река Дунав при Видин - Калафат. От страна на AFD, Финансовото споразумение подписва г-н Жорж Д'Андло - зам. директор на дирекция в Агенцията. Споразумението подлежи на ратификация от Народното събрание.

Краен ползвател на тази безвъзмездна помощ, отпусната в рамките на Пакта за стабилност, ще бъде Министерството на транспорта и съобщенията. Тези средства са част от общата финансова схема на проекта, в която са включени също така: 70 милиона евро кредит за съфинансиране на строителните работи от Европейската инвестиционна банка, като финансовият договор за първия транш от 50 милиона е вече ратифициран от Парламента; до 20 милиона евро финансов пакет от безвъзмездна помощ и облекчен заем от германското Правителство, чрез германската Кредитна институция за възстановяване (KfW), по които в момента се водят преговори; до 70 милиона евро безвъзмездна помощ за съфинансиране на строителните работи, за които ще се кандидатства от програма ISPA на Европейската комисия; около 20 милиона евро от държавния бюджет.

Подписаното финансово споразумение за безвъзмездна помощ в размер на 5 милиона евро беше предшествано от друго финансово споразумение за безвъзмездна помощ от 500 хиляди евро, отпусната също от френското правителство чрез AFD. С тези средства, които са вече усвоени, бяха съфинансирани част от необходимите предварителни проучвания във връзка с изграждането на втория мост на Дунав между Румъния и България при Видин-Калафат. Останалата част от необходимите предварителни проучвания, на стойност 470 хиляди евро беше съфинансирана от германското Правителство чрез КfW.

Проектът сега е на етапа за избор на Международен консултант по инженеринг и управление, който да разработи проектната и тръжната документация за строителството. Процедурата за предварителна квалификация беше открита на 12 март 2002 г., като договорът ще се финансира с 4.998 милиона евро безвъзмездни средства от Програмата ISPA и със средства от държавния бюджет в размер на 0,8 милиона евро.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed