Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Семинар с британската правна фирма "Шадболт" (Shadbolt) по условията на договори от типа "Проектиране-строителство" 11.03.2002

Съгласно постигнато споразумение с британската правна фирма "Шадболт" (Shadbolt), специализирана в областта на строителството, на 11-12 март 2002 г. в Министерството на транспорта и съобщенията ще се проведе семинар по условията на договори от типа "Проектиране-строителство", прилагани при международно финансирани инвестиционни проекти. Тъй като Европейската комисия определя, че за големи проекти по ISPA (като Втория мост на р. Дунав) ще се използват НОВИТЕ (1999 г.) ФИДИК Условия на договори, семинарът е предназначен за експерти, които са ангажирани с управлението на инфраструктурни инвестиционни проекти с потенциал за изпълнение по условията за "Проектиране-строителство". В семинара ще участват специалисти от звената за управление на проекти в НК "Железопътна инфраструктура" и Изпълнителна агенция "Пътища", както и от Министерството на транспорта и съобщенията - дирекции "Транспортна политика, строителство и инфраструктура" и "Правна регламентация и международни правни норми" и изпълнителни агенции "Железопътна администрация" и "Пристанищна администрация".
Дневният ред на семинара обхваща специфични въпроси, които засягат договорната основа на управлението на международно финансирани инвестиционните проекти. Предвижда се и практическо обучение под формата на "игра", при която участниците ще бъдат в ролята на Клиенти и Изпълнители, преговарящи по специфично Условие на Договор или опитвайки се да разрешат фиктивен спор.

"Шадболт и Ко." е международна адвокатска фирма, която е една от водещите, практикуващи в областта на строителството на големи проекти в цял свят. Фирмата работи във Великобритания и има офиси в Париж, Хонг Конг и Атина, както и асоцииран офис в Дар ес Салам, Танзания. Фирмата оценява потенциала за растеж в Югоизточна Европа и е решена да разшири своята дейност в тази част на света. Отделът по Строителство и Проекти има опит в множество случаи, както по възникнали спорове, така и при отсъствие на такива, включително "Публично-частно сдружаване" (Public Private Partnerships - PPP). Фирмата обслужва редица клиенти включително и при изработването и рецензията на договорни документи.

Kaтo признание за изключителното качество на нейната международна практика, фирмата е носител на престижната Queen's Award for Enterprise : International Trade 2001 (Награда на Кралицата за предприятие "Международна търговия 2001"). "Шадболт и Ко." е на второ място в класацията на британските фирми специалиращи в строителни проекти.

Семинарът в Министерството на транспорта и съобщенията ще се проведе от Джордж Роузенбърг (съдружник и ръководител на офиса на "Шадболт и Ко." в Атина), Дейвид Браун (Съдружник в "Шадболт и Ко.", практикуващ като правоспособен английски адвокат и като адвокат член на Парижката адвокатура) и Веселин Генчев (квалифициран адвокат и строителен инженер във Великобритания). Партньори на "Шадболт и Ко." от българска страна при провеждането на семинара ще бъдат Борислав Боянов и Дамян Симеонов от фирмата "Борислав Боянов и Ко." - една от водещите юридически фирми в сферата на обществените поръчки и проекти. В семинара ще вземе участие и арх. Марин Бакалов, председател на Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed