Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
ХХХ юбилейна сесия на МОКС "Интерспутник" 30.11.2001

На 28 и 29 ноември в Москва се проведе ХХХ юбилейна сесия на Международната организация за космически връзки (МОСК) "Интерспутник", в която взеха участие делегации от страните-участници в организацията.

Приветствени послания и поздравления във връзка с юбилея на организацията изпратиха председателят на правителството на Федерация Русия М.М.Касьянов и министърът на външните работи на Федерация Русия И.С.Иванов. В посланията се дава висока оценка на дейността на "Интерспутник" и се отбелязва готовността на Русия и в бъдеще да играе активна роля в развитието на международното сътрудничество в областта на космическите връзки.

На сесията бе изслушан отчетния доклад на генералния директор на "Интерспутник" Г.Г.Кудрявцев, който отбеляза, че миналият период се характеризира с редица нови постижения и инициативи, позволяващи да се даде положителна оценка на резултатите от дейността на организацията. За 30 години "Интерспутник" се превърна в един от водещите играчи на световния пазар на услуги в областта на спътниковите връзки, предоставящи широк спектър на услуги и активно развиващ нови проекти. Голямо внимание в хода на сесията беше отделно на реализацията на проекта "Интерспутник-100М" по създаването на глобална групировка от малки спътникови връзки, разработен от дирекцията на "Интерспутник" на база на честотно-орбиталния ресурс на организацията.

Сесията на Съвета разгледа и прие решение по въпросите за текущата дейност и перспективите на развитие на организацията, насочени към бъдещото повишаване на ефективността на дейността на МОКС "Интерспутник". Делегатите на сесията одобриха стратегията за развитие на организацията, насочена към укрепване на потенциала на "Интерспутник" като оператор на глобална система за спътникови връзки, оптимизация на структурата на организацията в условията на повишаващата се конкуренция на глобалния пазар на телекомуникациите и търсене на нови начини за развитие на бизнеса.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed