Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Ивайло Московски: Инвестираме над 12 млн. лв в пристанище Бургас през следващата година 06.12.2014
Голям размер

Продължаваме инвестициите, свързани с развитието на проекта Супер Бургас. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при отварянето на Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас. На събитието присъстваха и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на Община Бургас Димитър Николов, представители на местната и централна власт и др.

Първият круизен сезон на пристанището беше изключително успешен, каза министър Московски. За периода март – ноември 2014 на новоизградената Морска гара Бургас са акостирали 27 пасажерски кораби с над 40 хиляди пътници. “За следващата година сме предвидили инвестиции на стойност над 12 млн. лева в пристанище Бургас“, заяви министърът. В инвестиционния план за следващата година са заложени изграждането на втория модул на Морската гара, както и реконструкцията на една от най-старите постройки на пристанището - Магазията. Планира се и цялостна рехабилитация на вълнолома на пристанището.

Министър Ивайло Московски, заедно с министър Ивелина Василева и кмета на Бургас Димитър Николов откриха новопостроеното хале на  Яхт клуб „Порт Бургас”, което е част от проект за изграждане на нов яхтен термиал, на обща стойност 600 000 лв. До началото на Откритото европейско първенство по ветроходство през месец август 2015 година, на което страната ни е домакин, се очаква да бъде завършен целия комплекс от закрити съоръжения.

В рамките на своето посещение в града министър Московски направи инспекция на строителството на Бреговия център за управление на корабния трафик, който е част от проект „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS)“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. и се изпълнява от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. По време на инспекцията стана ясно, че строителството се извършва съгласно утръвдения график. Напредъкът по проекта е 68% и се очаква до средата на следващата година да бъде завършен.

По рано през деня, министър Московски присъства на церемонията по издигане на флаговете на централния площад в града, придружен с военен церемониал. След като вчера министърът посети наводнения жп участък Нова Загора - Симеоновград, днес той продължава да следи лично ситуацията в други засегнати райони. Министърът посети язовир  Зорница в община Средец заедно с министър Ивелина Василева и двамата продължават към Елхово и Гълъбово, където ще се присъединят към министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, който е председател на Кризисния щаб за преодоляване на щетите от наводненията.

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Откриване на Зона за обществен достъп на пристанище Бургас


Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed