Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Московски: България, Румъния и Сърбия подготвят общ проект за ИТ развитие на граничните райони 20.04.2015
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) е инициатор на подготовката на проект за свързване на оптичната телекомуникационна инфраструктура на България, Румъния и Сърбия. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на кръгла маса на тема: "Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество“. Развитието на информационните технологии ще даде тласък на икономиката в Северозападния регион, добави министър Московски. Той обясни, че ръководството на МТИТС е провело серия от срещи, както с представители на Сърбия и Румъния, така и на Европейската комисия, за да ускори работата по инициативата.

Министър Ивайло Московски заяви по време на кръглата маса, че България подкрепя усилията Европейската комисия да премахне бариерите пред общия цифров пазар. Сред проектите, с които страната дава своя принос, е изграждането на мрежи за достъп до високоскоростен Интернет в отдалечени райони на страната с финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие“. Тази инфраструктура ще обхване 29 общински центъра, обществените институции и училищата.

Друг важен проект е Законът за електронна идентификация, каза министърът. По думите му, през следващата седмица, проектът ще бъде изпращан за съгласуване в министерствата и ведомствата, които ще го прилагат. Преди дни приключи общественото обсъждане, което даде „зелена светлина“ на проекта.

Форумът бе организиран от Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/ и евродепутата Ева Паунова. В първия дискусионен панел участваха заместник-председателят на Европейската комисия и комисар за единния цифров пазар Андрус Ансип, министър-председателят Бойко Борисов  и вицепремиерът Томислав Дончев.

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed