Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Управлението на интернет не е регулация, а начин, по който интернет общността координира работата на мрежата 03.06.2015
Голям размер

Управлението на интернет не е регулация, а начин, по който интернет общността координира работата на мрежата. Това е общото мнение на участниците в Първия регионален форум за Интернет управление в Югоизточна Европа (SEEDIG), който се провежда днес в София като предварително събитие на 8-мия Европейски диалог по управление на интернет. В дискусиите се включиха над 100 представители на правителствата, бизнеса, гражданския сектор и научни организации от Югоизточна Европа.

Домакинството на първото по рода си събитие в региона е не само предизвикателство, но и отговорност, каза по време на откриването днес заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов. Той добави, че форумът подчертава спецификата на страните от Югоизточна Европа по отношение на различните аспекти на интернет – достъпност и сигурност, социални правила и законодателни норми, взаимоотношения между публичния и частния сектор, свобода на изразяване и защита на човешките права.

Диалогът по тези въпроси трябва да се води както на глобално, така и на национално ниво, заяви заместник-министър Валери Борисов. По думите му, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обсъжда на национално ниво темите на интернет управлението с бизнеса, неправителствените организации и научните среди. Като добър пример за това сътрудничество той посочи националната заявка за регистрация на национален домейн на кирилица. Веднага след положителния отговор ще бъде стартирана процедура за подготовка на избор на кандидат, който да администрира новите интернет имена, каза още Валери Борисов.

Организатор на форума е УНИКАРТ, а Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е институционален партньор. В днешната дискусия се включиха също и представители на Организацията за интернет имената и адресите (ICANN), Европейската комисия, Съвета на Европа, Министерството на външните работи на Естония, и други.

Резултатите от днешните регионални разговори ще бъдат представени утре на по-широкия европейски формат на диалога за бъдещето на Интернет управлението, на който се очакват около 400 души от цяла Европа.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed