Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
16 са допуснатите кандидати за анализ на картата на възстановената собственост за неурбанизираните територии 16.06.2015
Голям размер

В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията бяха отворени ценовите предложения по обществена поръчка с предмет „Оценка на картата на възстановената собственост (КВС) с цел създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри (КККР), основа на единна система за поддържането на кадастралните данни и предоставяне на услуги от тях“.

Дейностите се изпълняват в рамките на проект „Надграждане на съществуващите и изграждане на нови централни системи на електронното правителство с оглед на усъвършенстване на информационно-комуникационната среда за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса“, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет“.

Общо 16 ценови предложения бяха отворени за 5 от всички 6 обособени позиции. За Обособена позиция 2 „Оценка на картата на възстановената собственост (КВС) с цел създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри (КККР), основа на единна система за поддържането на кадастралните данни и предоставянето на услуги от тях за Северен централен район на планиране“ няма подадена оферта за участие и предстои да бъде проведена допълнителна процедура.

Три фирми бяха отстранени от участие, заради техническо предложение, което не е изготвено съгласно изискванията на възложителя. Участниците предложиха ценови оферти, както следва:

Обособена позиция 1:

Консорциум „ОКВС“ ДЗЗД - 88 000 лв. без ДДС

ЕТ „Кирил Данаилов – ТОП- ГЕО“  - 132 250 лв. без ДДС

„Геохайд“ ООД – 181 733 лв. без ДДС

„Мапекс“ АД – 163 083,29 лв. без ДДС

ДЗЗД Консорциум „УРБАН ГРУП“ – 171 925 лв. без ДДС

„Геосид“ ООД – 153 410 лв. без ДДС

Обособена позиция 3:

„Битмап“ ЕООД - 94 100 лв. без ДДС

„Шуменски кадастър“ ЕООД – 156 410 лв. без ДДС

„ИГЕО“ ООД – 124 850 лв. без ДДС

Обособена позиция 4:

Гражданско дружество „МИ-2010“  – 226 000 лв. без ДДС

Обособена позиция 5:

„Спел - 96“ ООД – 187 000 лв. без ДДС

Консултантска агенция „МОДЕКС“ ЕООД – 253 500 лв. без ДДС

Обособена позиция 6:

Консорциум „ОКВС“ ДЗЗД - 108 000 лв. без ДДС

Гражданско дружество „МИ-2010“  – 195 000 лв. без ДДС

„Мапекс“ АД – 183 820,86 лв. без ДДС

„Сървей груп“ ЕООД – 169 790 лв. без ДДС

Фирмата победител ще извърши анализ на съществуващата Карта на възстановената собственост (КВС), която съдържа информация за границите на землищата в неурбанизираните територии на страната. Ще бъдат извършени анализ и описание на обекти от пътната и железопътна инфраструктура, водни и хидротехнически обекти, както и други големи селскостопански обекти, които попадат в тези територии, но не са описани в съществуващите в момента КВС. Тази информация ще послужи като основа за Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) при разработването на кадастрална карта и кадастрални регистри за неурбанизираните територии.

След приключването на проекта се очаква 95% от кадастралния регистър да бъде цифровизиран, като до този момент само 30% от него са в електронен вид. Това заяви Христо Христов, директор на дирекция „Информационни технологии“ в МТИТС и председател на комисията за оценка по време на отварянето на ценовите оферти. Създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри за по-голяма част от територията на страната ще улесни административното обслужване на потребителите на кадастрална информация – граждани, ведомства, юридически лица, публични организации, и ще подпомогне процеса по създаване на имотен регистър. Ще се увеличи обема на масивите от кадастрални (пространствени) данни, което е предпоставка за усъвършенстване на оперативната съвместимост и интеграция на европейско ниво.

Христо Христов посочи, че проектът се реализира в сътрудничество с още три институции – Министерство на земеделието и храните,  Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Май
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed