ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Транспорт » Нормативни актове » Проекти

Проект на Заповед за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за 2014 г., предназначени за „Евро III сигурен”, „Евро IV сигурен” и „Евро V сигурен” автомобили 23.10.2013
Голям размер

Проектът е публикуван в електронен вид за обществено обсъждане и е на разположение в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Мотиви

Заповедта за определяне на реда и условията за разпределението и контрола по използването и отчитането на многостранните ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за международен превоз на стоки по шосе, предоставени от Международния транспортен форум, се издава от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията всяка година съгласно изискванията на чл. 25, ал. 2 от Закона за автомобилните превози и на чл. 32, ал. 1 от Наредба № 11 за международен автомобилен превоз на пътници и товари.

В проекта на заповед са определени редът и условията за разпределението и контрола по използването и отчитането на многостранните ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за международен превоз на товари по шосе, предоставени от Международния транспортен форум за нуждите на българските превозвачи през 2014 г.

Със заповедта се регламентира разпределението на ЕКМТ/СЕМТ разрешителни, предназначени за „Евро III сигурен”, „Евро IV сигурен” и „Евро V” сигурни автомобили между български превозвачи, които отговарят на следните условия:

1. да притежават лиценз на Общността за международен автомобилен превоз на товари срещу заплащане;

2. да притежават най-малко 1 (един) автомобил, отговарящи най-малко на изискванията „Евро III сигурен” автомобил и/или най-малко 1 (един) автомобил, отговарящ най-малко на изискванията „Евро IV сигурен” автомобил и/или най-малко 1 (един) автомобил, отговарящ най-малко на изискванията „Евро V сигурен” автомобил, които да са собствени или на лизинг, като лизингодателят трябва да не притежава лиценз на Общността или лиценз за обществен превоз на товари на територията на Република България към датата на подаване на заявлението;

3. да не са налице обстоятелствата по чл. 32, ал. 5 от Наредба № 11 за международен автомобилен превоз на пътници и товари.

Пълният текст на проекта на Заповед за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за 2014 г., предназначени за „Евро III сигурен”, „Евро IV сигурен” и „Евро V сигурен” автомобили може да се види в Приложението.

Лице за контакти:

Красимир Калайджиев - заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация",
e-mail: avto_a@rta.government.bg

Приложения
 Проект на Заповед за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за 2014 г. (79.5 KB)
 Приложение 1 (49.5 KB)
 Приложения 2 и 3 (43 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени