Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Мутафчиев се срещна с представители на Щрабаг 30.08.2005

Днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев се срещна с представители на „Щрабаг”, главен изпълнител на проекта “Реконструкция, развитие и разширение на Летище София”. По време на срещата той изрази безспокойство от очакваното закъснение на изпълнението на проекта.

От страна на “Щрабаг” на разговорите присъстваха председателят на борда на директорите на холдинга Нематолах Фарокниа, управляващият директор на международни проекти и член на борда на директорите на “Щрабаг” АД Людвиг Щейнбауер и ръководителят на проекта Йохан Пьолцел.

Представителите от “Щрабаг” заявиха, че пусковият срок, 31 август 2005 г., няма да може да бъде спазен. Очакваното удължаване ще бъде с 6-8 седмици. Те изказаха уверенията си, че ще направят всичко необходимо да изпълнят този срок.

В близко време министърът ще посети обекта и на място ще се запознае с хода на работата. Той категорично подчерта, че “ако има официално откриване, то ще е само на един работещ терминал”.

Припомняме ви, че проектът за реконструкция, развитие и разширение на Летище София е един от най-мащабните проекти по програма ИСПА на Европейския съюз в България. С решение на Министерския съвет той е обявен за обект с национално значение.

Новоизграденото летище София ще обслужва всички класове самолети. Капацитетът му ще бъде до 2.6 млн. пътника годишно и 26 000 т. годишен карго обмен. С новия проект ще се намали вредното влияние върху околната среда и ще се повиши безопасността и сигурността.

Общата стойност на проекта е 210 млн. евро. От тях 60 млн. евро са осигурени чрез заем от Европейската инвестиционна банка, 38,1 млн. евро – от Кувейтския фонд за арабско икономическо развитие, 50 млн. евро са грант от ИСПА и ФАР, а останалите средства са осигурени чрез съфинансиране от българската страна.

За допълнителна информация:
Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: press@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed