Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Ивайло Московски прие съпредседателя на българо-корейската междуправителствена комисия Тае-хо Ли 06.10.2015
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски проведе работна среща със заместник-министъра по икономическите въпроси в Министерството на външните работи на Република Корея Тае-хо Ли. Това стана днес, по време на първата сесия на Смесената междуправителствена българо-корейска комисия за икономическо сътрудничество. Комисията се председателства от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

Министър Московски изрази своята увереност, че провеждането на това заседание е много важна стъпка в отношенията между двете страни, като добави, че се надява добрите междуправителствени отношения между двете страни да бъдат пренесени и в секторната политика. В заключение, той пожела ползотворна работа на междуправителствената комисия.

Заместник-министър Тае-хо Ли благодари на министър Московски за проявената подкрепа и координация от страна на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за организирането и провеждането на първата сесия на междуправителствената комисия. Той изказа и позицията на корейската страна за развитие на бъдещите икономически отношения.

По време на съвещанието на комисията бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес в различни области, като бяха очертани и конкретни стъпки за развитие на икономическите връзки между България и Корея. В рамките на сесията бяха разгледани и възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество в информационните технологии, съобщенията, транспорта, търговско-икономическите връзки, инвестициите, земеделието, енергетиката, туризма, околната среда, науката, културата и спорта.

В състава на междуправителствената комисия от българска страна са включени представители на Министерството на икономиката, Министерството на земеделието и храните, Министерството на външните работи, Министерството на енергетиката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Министерството на туризма и други държавни институции.

 

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed