Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Редовната въздушна линия между София и Киев ще бъде възобновена 13.11.2015
Голям размер

Редовната въздушна линия между София и Киев ще бъде възобновена. Това стана ясно днес, по време срещата между заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и министъра на инфраструктурата на Украйна Андрей Пивоварский, който е на посещение в София. До месец украинската авиокомпания Wind Rose ще започне изпълнението на редовни полети от Киев до летище София, като се предприемат всички необходими действия и за възобновяването на редовната линия, заяви министър Андрей Пивоварский. От своя страна заместник-министър Антон Гинев каза, че летище София има готовност за оказване на съдействие при развитието на тази линия.

По време на срещата българската страна повдигна въпроса за ефективността на функционирането на фериботната връзка Варна – Иличовск. Непризнаването от страна на украинските пристанищни власти на свидетелствата, издадени от българските компетентни власти за фериботите „Героите на Одеса“ и „Героите на Севастопол“ в съответствие с Международната конвенция за безопасност на човешкия живот на море, е предпоставка за неефективно използване на фериботите. Като проблем беше посочено изискването на борда на ферибота да пътуват не повече от 12 лица (екипаж на кораба). Това затруднява превоза на тежкотоварни автомобили по линията, които пътуват обичайно с по двама шофьори. От украинска страна декларираха готовност още следващата седмица да направят нужните уточнения относно броя на придружаващия експлоатационен персонал, така че да не се затруднява превоза на камиони. В заключение заместник-министър Антон Гинев заяви, че българската страна има готовност за провеждането на среща на експерти за обсъждане проекта на нова междуправителствена спогодба за организиране на пряка железопътна фериботна линия между Украйна и България.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Април
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed