Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Златоград е с безплатен интернет по инициатива на МТИТС и Международния съюз по далекосъобщения 20.11.2015
Голям размер

Златоград е първата погранична община, която е оборудвана с безплатен безжичен интернет по съвместна инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Международния съюз по далекосъобщенията. Зоната за свободен достъп до световната мрежа обхваща около 20 декара и бе открита днес от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов. „Технологията ще позволи на 7000 жители на общината да ползват безплатен интернет за информация, услуги и общуване с близки и приятели“, каза по време на откриването заместник-министърът. Дарението е на стойност 15 000 швейцарски франка и включва средства за поддържането и използването на инсталираното оборудване.

Валери Борисов припомни, че по инициатива на МТИТС, Международният съюз по далекосъобщения е финансирал през 2012 г. оборудването на 10 работни места (хардуер, софтуер и съоръжения) в две училища за деца със зрителни увреждания в София (училище „Луи Брайл”) и във Варна (училище „Проф. д-р Иван Шишманов”). През 2014 г. бе осигурено компютърно и софтуерно оборудване за Дом за стари хора със зрителни увреждания в Добрич.

На церемонията присъстваха кмета на община Смолян Николай Мелемов и кмета на община Златоград Мирослав Янчев.

По-късно днес, заместник-министър Валери Борисов връчи дарение от 20 компютъра, принтери, скенери и мрежово оборудване на СОУ ''Св. княз Борис I" в с. Старцево, община Златоград. Техниката е осигурена от „Информационно обслужване“ АД. „С компютрите обучението ще бъде не само по-ефективно, но и по-забавно за 140-те възпитаници на училището, които са на възраст от 7 до 18 години“, каза заместник-министър Валери Борисов, По думите му, ръководството на училището има идея да обучи за работа с компютър и родителите на учениците, които нямат друга възможност за придобиване на ИТ умения.

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Март
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed