Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Жителите и фирмите в Радомир вече могат да плащат данъци и да получават удостоверения от общината с е-услуги 04.08.2016
Голям размер

Дванадесет електронни общински услуги вече са достъпни за гражданите и фирмите в Радомир. Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и кметът на общината Пламен Алексиев лично провериха как работи системата Сред първите ползватели на общински електрони услуги в града бе Силвия Мирчева. Тя подаде онлайн заявление за семейно положение и извърши плащане на услугата през интернет.

Радомир, Габрово и Бургас са трите пилотни общини, които са присъединени към платформата за отдалечен достъп да административни услуги. Тя е разработена по проект на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения „Развитие на административното обслужване по електронен път“ .

Първоначално проектът стартира в София с 50 електронни административни услуги. Благодарение на спестените средства при изпълнението му, системата бе усъвършенствана в облачна инфраструктура с възможност за ползване от всички общини в страната. За пилотни градове бяха избрани голяма община – Бургас, средна – Габрово и малка – Радомир.

„Новите електронни административни услуги могат да бъдат ползвани от десетки хиляди граждани и фирми. Освен сравнително скромният брой жители на Радомир – малко над 15 000, още 25 000 човека от други градове, имат имоти в общината“, каза по време на представянето заместник-министър Валери Борисов. По думите му, електронните услуги дават възможност за дистанционно плащане на задължения и получаване на удостоверения, като икономическият ефект може да се измерва в хиляди левове. През последните години местната администрация в град Радомир предоставя над 3500 услуги на година, като 5-те услуги по гражданска регистрация и 7-те, свързани с „Местни данъци и такси” са сред най-ползваните, добави заместник-министърът.

Домакин на събитието бе кметът на града Пламен Алексиев.

 

 


 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Септември
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed