Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Заместник-министър Валери Борисов: Държавните горски стопанства печелят средно 10-12 % повече чрез електронни търгове за дървесина 09.08.2016
Голям размер

Средно 10-12 % по-висока цена постигат държавните горски стопанства чрез продажба на дървесина чрез системата за електронни търгове, заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов. Днес той провери как работи системата за е-продажба на дървесина, която е разработена от „Информационно обслужване“ АД. Платформата се ползва в Югозападното държавно предприятие към Министерството на земеделието и храните.

Днес се проведоха четири електронни търга с повече от 36 регистрирани кандидати. Бяха предложени за продажба 700 кубически метра дървесина.

Четири месеца след официалния старт на платформата, са проведени над 40 търга със стотици участници, каза по време на инспекцията заместник-министър Валери Борисов. По думите му, чрез въвеждането на електронната платформата е улеснен процесът по регистрация на участници от различни части на страната в електронни търгове. „Това от една страна ще осигури повече конкуренция и преки финансови ползи на държавното предприятие, а от друга ще спести време и средства на кандидатите за купувачи“,  добави той. До този момент не е имало нито едно обжалване на резултатите от е-търговете, което е гаранция за добрата работа на платформата.

Заместник-министър Борисов припомни, че преди въвеждането на електронни наддавания е имало случаи, когато дървесината се е продавала на началната цена, без конкурентни предложения. Това е пораждало съмнения за нагласени споразумения между участниците.

Успехът на платформата в Югозападното държавно предприятие предизвика интерес  към системата на „Информационно обслужване“ АД и в други структури, съобщи заместник-министърът. До края на 2016 г. платформата ще заработи в Южно Централното и Северозападното държавно предприятие. Валери Борисов изрази благодарността си за доброто сътрудничество към министъра на земеделието и горите Десислава Танева, както и към директорите на трите предприятия – инж. Дамян Дамянов, инж. Ботьо Арабаджиев и инж. Цветко Цветков. Заместник-министър Валери Борисов обобщи, че платформата на „Информационно обслужване“ АД ще обхване две трети от територията на горските стопанства в страната.


 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Септември
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed