Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Красимир Калайджиев: Проверихме всички училищни автобуси и превозвачи 15.09.2016
Голям размер

Всички училищни автобуси и фирми, извършващи превоз на деца и ученици са проверени преди началото на учебната година. Това заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев днес, по време инспекция на училищни автобуси в столицата. Това е част от мерките за сигурност и превенция при ученическите превози, предприети от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Красимир Калайджиев заяви, че са проверени всичките 1251 автобуса, които са регистрирани да извършват ученически превози. По думите му, инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ са извършили контрол във всички фирми, които ще превозват деца през новата учебна година. Той допълни, че основната цел на тази част от инспекцията, е да се проверят превозвачите дали отговарят на всички изисквания, както и да се обърне внимание на техническото състояние на превозните средства и готовността им да превозват учениците.

Красимир Калайджиев обяви, че за констатирани нарушения са съставени 8 акта. Той поясни, че преди началото на учебната година голяма част от автобусите не извършват превози и поради това те са проверявани в предприятията, като за констатирани пропуски са издадени 69 предписания. При част от превозните средства е установено, че липсват технически прегледи, пожарогасители, аптечки, табели „Превоз на деца“, както и различни документи, допълни той. За някои от автобусите са издадени предписания за подмяна на гумите, преминаване на ремонт през оторизиран сервиз, отстраняване на различни технически неизправности, както и подобряване на външния и вътрешния вид на превозните средства.

От днес проверките ще продължат на пътя, като инспекторите ще следят за техническото състояние на автобусите и дали са изпълнени направените предписания, каза още изпълнителният директор на Автомобилна администрация.

 

 • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
 • Концесии – актуално
 • е-услуги
 • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
 • 940 9400
 • 150-години МСД
 • Обществен съвет
 • Стратегия за пътна безопасност
 • БДЖ онлайн продажби
 • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
 • Цифрова програма за Европа
 • Открито управление
 • Отворени данни
 • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Декември
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed