Георги Гвоздейков

Mинистър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков

Министър на транспорта и съобщенията

Георги Гвоздейков притежава магистърска степен по авиационна техника и технологии от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия, където в момента е и докторант.

През юни 2023 г. е избран за министър на транспорта и съобщенията. В периода август 2022 г. - февруари 2023 г. е изпълнителен директор на „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД. Народен представител в 47-ото Народно събрание и заместник-председател на Комисията по транспорт и съобщения.

От 2018 г. до 2021 г. инж. Георги Гвоздейков работи в ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Бил е главен секретар на Българската федерация по Автомобилен спорт. Над 13 години е бил професионален състезател по автомобилен спорт. Шампион на България за 2003 г. и носител на Адриатическата купа.

Създател и ръководител на иновативни проекти в сферата на екологичната архитектура, автомобилния спорт и обучението на рали състезатели.

Правомощия на министъра на транспорта и съобщенията

Информация относно издаваните от министъра актове в изпълнение на неговите правомощия съгласно правилото на чл. 15, ал. 1, т. 2 от ЗДОИ